Wrap-up April

Denk je leuk te beginnen met maandelijkse wrap-ups, is de helft van de nieuwe maand al weer bijna voorbij… April was leuk voor mij: mijn website ging online, ik ben bezig geweest met mijn onderneming en ik kreeg mijn diploma! Daarnaast was het ook een goede leesmaand. In deze blog bespreek ik mijn april wrap-up, Goodreads reading challenge update en to be read van mei.

Dit is het begin van mijn maandelijkse lees-updates. Alleen een TBR of wrap-up vind ik zelf altijd een beetje saai om te lezen, dus in deze maandelijkse updates vat ik alles samen. Ik bespreek alleen de dingen die ik interessant vind om toe te lichten, dus als je van élk boek apart wilt horen wat ik ervan vond: volg me op Goodreads!

Deze maand las ik:

The Princess and the Fangirl – Ashley Poston – ⭐️⭐️⭐️

The Princess and the Fangirl is de ‘companion novel’ van Geekerella. TPatF is niet per se een vervolg (andere hoofdpersonen), maar speelt zich wel af in dezelfde wereld, na de gebeurtenissen van het eerste boek. Ik kon me Geekerella niet heel goed herinneren, maar en ik wist nog wel dat ik die een beetje tegen vond vallen toen ik het de eerste keer las. Dat was bij The Princess and the Fangirl weer het geval. In mijn mening de hype niet helemaal waard, maar wel leuk als je op zoek bent naar iets lichts en grappigs én je deel uitmaakt van een specifieke fancultuur.

Knap voor een dik meisje – Tatjana Almuli – ⭐️⭐️⭐️⭐️

Knap voor een dik meisje van Tatjana Almuli is in april maand verschenen en stond welverdiend in de Bestseller 60. Ik luisterde naar het audioboek, wat zij ook zelf heeft ingesproken en ik was zeer onder de indruk! Tatjana heeft een fijne stem en stijl. Ze schrijft heel toegankelijk en genuanceerd over een heel complex onderwerp: overgewicht. Haar verhaal is super persoonlijk, maar voelt heel universeel. We zijn in onze maatschappij geobsedeerd met gewicht en Tatjana legt met een combinatie van feiten en persoonlijke anekdotes uit waarom dat zo is en wat dat doet met iemand die dagelijks met dit onderwerp in aanraking komt. Een aanrader!

We crossed a bridge and it trembled – Wendy Pearlman – ⭐️⭐️⭐️⭐️

Wát een boek. Dit zou eigenlijk voor elke Nederlander verplichte literatuur moeten zijn, omdat wij regelmatig geconfronteerd worden met de vluchtelingencrisis. We crossed a bridge and it trembled bespreekt de oorlog in Syrië in 8 delen, van de opbouw tot de huidige situatie. Ik woon zelf met statushouders in een appartementencomplex en door het lezen van dit boek heb ik weer nieuwe sympathie voor de mensen met wie ik een dak deel. Dit boek is vooral schrijnend en heftig, maar een goed overzicht voor wie zich wat meer wil verdiepen in het conflict in Syrië. Erg jammer dat het nog niet is vertaald.


Ik las ook:

Geekerella
Ashley Poston
⭐️⭐️⭐️
Liefde & Gelato Jenna Evans Welch ⭐️⭐️⭐️

Crooked Kingdom Leigh Bardugo
⭐️⭐️⭐️⭐️

Reading challenge update


In totaal las ik in april 6 boeken en staat de teller voor mijn Goodreads reading challenge op 24. Ik ben dus bijna op de helft van mijn doel van 50.

Zie hoe het gaat met mijn reading challenge:

2019 Reading Challenge

2019 Reading Challenge

Rosa has
read 25 books toward
her goal of
50 books.
hide

Mei to be read


In mei wil ik in ieder geval lezen:

King of Scars
Leigh Bardugo
The House of the Spirits
Isabel Allende
Dat was het voor mijn april wrap-up. Hopelijk ben ik met mijn wrap-up van mei sneller dan met deze! Tot dan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *