Wrap-up juni

Alwéér een lees-update? Ja, de laatste tijd publiceer ik eigenlijk alleen deze overzichten, maar dat komt omdat ik met een heleboel projecten bezig ben achter de schermen die net even iets meer tijd kosten dan dat ik eigenlijk dacht van te voren…

In deze blog bespreek ik mijn wrap-up van juni, Goodreads reading challenge update en to be read van juli.

Deze maand las ik:

With the fire on high – Elizabeth Acevedo – ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Na The Poet X wilde ik ook heel graag With the fire on high lezen van Elizabeth Acevedo. Gelukkig was het als audioboek beschikbaar op Storytel. Ik ben meteen begonnen en werd niet teleurgesteld. Ik vond With the fire on high echt een super goede contemporary. De personages waren tieners, maar volwassen en (emotioneel) intelligent. De problemen die zich voordeden waren moeilijk, maar wel realistisch en daardoor voelde het boek niet te dramatisch en geloofwaardig. Acevedo heeft ook een fijne schrijfstijl in proza en ik zal alles lezen wat ze schrijft!

Het wapen van Sjeng – Pepijn Lanen – ⭐️⭐️⭐️.5

Pepijn Lanen heeft echt een hele rare schrijfstijl, maar daardoor was Het wapen van Sjeng leuk om te lezen. Het verhaal is niet heel bijzonder, dus het boek wordt gedragen door de inventiviteit en creativiteit van de gebruikte taal. Het leest een beetje alsof je naar de toekomst van het Nederlands zit te kijken: ‘gebruikelijke’ taal gemixt met Engels en straattaal. Al met al leuk om te lezen!

Notes on a nervous planet – Matt Haig – ⭐️⭐️⭐️.5

Ik wilde een kort non-fictie audioboek luisteren tussen wat fictie door, om mijn hoofd een soort van pauze te geven, en ik koos Notes on a nervous planet van Matt Haig. Het is een vrij chaotisch boek, maar ik vond het fijn om naar te luisteren. Het grootste deel zijn cliché adviezen, maar Haig weet deze cliché’s wel op een interessante manier over te brengen. Lees dit boek vooral als je even pauze nodig hebt, en herinnert moet worden aan manieren om om te gaan met paniek en angst.

Twee kunnen een geheim bewaren als er een dood is – Karen McManus – ⭐️⭐️⭐️.5

Twee kunnen een geheim is een vermakelijk boek waar ik in ongeveer 2 dagen doorheen was. Veel dingen waren voorspelbaar (ik had vanaf hoofdstuk 3 een theorie die uiteindelijk bleek te kloppen, dus mijn misdaadskills zijn beter dan die van Ellery), maar er zaten ook wel wat verwarrende en onrealistische dingen in. Ik houd niet zo van thrillers, dus ik was bang dat ik het te ‘eng’ zou vinden, maar dat viel reuze mee. Het is een echte 3,5 ster: niet supergeweldig, maar ook niet slecht. Ik zou het zeker aanraden als je zin hebt in een snel, vermakelijk vakantieboek!

Ik las ook:

The Yiddish Policemen’s Union
Michael Chabon
⭐️⭐️⭐️⭐️

Sjeumig
Pepijn Lanen
⭐️⭐️⭐️

Love from A to Z
S. K. Ali
⭐️⭐️⭐️⭐️

Reading Challenge

In totaal las ik in juni 7 boeken en staat de teller voor mijn Goodreads reading challenge op 36!

2019 Reading Challenge

2019 Reading Challenge

Rosa has
read 25 books toward
her goal of
50 books.
hide

Juli to-be-read

Ik ben opeens helemaal in de Fantasy mood, dus ik denk dat ik in juli een heleboel Fantasy boeken ga lezen. In juli wil ik in ieder geval lezen:

Queen of Air and Darkness
Cassandra Clare

The Cruel Prince
Holly Black

Stories of your life and others
Ted Chang

Dat was het voor juni! In juli ben ik op vakantie, maar ik ben niet van plan véél te lezen, maar vooral een boek waar ik al maanden tegenaan hik: Queen of Air and Darkness. Het is zo’n dikke pil dat ik me er pas op een stille franse camping aan durf te wagen. Wens me succes!

Ps. Alleen een TBR of wrap-up vind ik zelf altijd een beetje saai om te lezen, dus in deze maandelijkse updates vat ik alles samen. Ik bespreek alleen de dingen die ik interessant vind om toe te lichten, dus als je van élk boek apart wilt horen wat ik ervan vond: volg me op Goodreads! Je vind mijn vorige wrap-ups hier.

Leave a Comment

Your email address will not be published.