Wrap-up Mei

In deze blog bespreek ik mijn wrap-up van mei, Goodreads reading challenge update en to be read van juni.

Deze maand las ik:

Neverworld Wake – Marissa Pessl – ⭐️⭐️⭐️⭐️

Het eerste boek wat ik deze maand las was Neverworld Wake. Het stond al maanden in mijn kast en ik vond het toch wel tijd om er een keer aan te beginnen. Ik ben totaal geen thrillerlezer, maar het concept van dit boek sprak me wel erg aan. Het viel me uiteindelijk reuze mee hoe spannend/eng het boek was, dus misschien dat ik me toch wat vaker aan dit soort boeken moet wagen.

The House of the Spirits – Isabel Allende – ⭐️⭐️⭐️

The House of the Spirits is magisch realisme; een genre wat in Zuid-Amerika veel voorkomt en erg populair is. Voor mij is dit genre vrij nieuw en ik vond het erg goed! De manier waarop magische en paranormale aspecten deel uitmaakten van het dagelijks leven is iets wat me erg aanspreekt. Het verhaal zelf vond ik soms moeilijk, omdat het erg vrouwonvriendelijk kan zijn en er een hoop (seksueel) geweld in voorkwam. Al met al ben ik blij dat ik het heb gelezen en ik zal zeker meer Zuid-Amerikaans magisch realisme gaan lezen in de toekomst.

The Poet X – Elizabeth Acevedo – ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dit is een goed voorbeeld van wat YA-literatuur kan doen. Uniek, lyrisch, met veel diversiteit en cultuur. Ik luisterde naar het audioboek en Acevedo kan ontzettend goed lezen; haar ervaring met spoken word is duidelijk te horen. Door de vorm duurde het even voordat ik in het verhaal zat, maar het heeft me in zijn greep genomen en niet meer losgelaten. Ik ben dan ook van plan om in juni meteen haar tweede boek With the fire on high te lezen.


Ik las ook:

King of Scars
Leigh Bardugo
⭐️⭐️⭐️⭐️
Mythos
Stephen Fry
⭐️⭐️⭐️

Reading Challenge

In totaal las ik in mei 5 boeken en staat de teller voor mijn Goodreads reading challenge op 29!

Zie hoe het met mijn Goodreads Reading Challenge gaat:

2019 Reading Challenge

2019 Reading Challenge

Rosa has
read 25 books toward
her goal of
50 books.
hide

Juni to-be-read

In mei las ik geen enkel Nederlands boek, dus in juni wil ik daar verandering in brengen. Vooralsnog heb ik alleen Het Wapen van Sjeng op de planning staan, dus ik hoor graag jouw Nederlandstalige tips in de comments. In juni wil ik in ieder geval lezen:

With the fire on high
Elizabeth Acevedo
Het Wapen van Sjeng
Pepijn Lanen
The Yiddish Policemen’s Union
Michael Chabon

Dat was het voor mei! Wil je weten wat ik nog meer allemaal lees? Je kunt hier mijn wrap-up van April lezen.

Ps. Alleen een TBR of wrap-up vind ik zelf altijd een beetje saai om te lezen, dus in deze maandelijkse updates vat ik alles samen. Ik bespreek alleen de dingen die ik interessant vind om toe te lichten, dus als je van élk boek apart wilt horen wat ik ervan vond: volg me op Goodreads!

Leave a Comment

Your email address will not be published.