Contentmarketing

Als je iets weet over digitale communicatie, dan heb je vast wel eens de iconische uitspraak ‘Content is king’ van Bill Gates gehoord. Hij riep dit in een tijd dat digitale content nog nieuw was. Ondertussen kom je er niet meer onderuit: wil je meedoen in de digitale ruimte? Dan heb je contentmarketing nodig. Content zorgt ervoor dat je gezien wordt door zoekgiganten zoals Google, maar ook voor binding met je klant of doelgroep. Door het publiceren van blogs, whitepapers of video’s word jij gezien als bron van kennis en autoriteit.

Ik kan je met verschillende dingen helpen. Ik kan adviseren over de juiste vorm content en helpen deze content te maken en vorm te geven. Contentcreatie is altijd in samenwerking. Jouw input is heel belangrijk, om de uiting authentiek te houden, maar ook omdat jij het beste weet wat belangrijk is voor jouw organisatie. Ik houd oog op de leesbaarheid, vindbaarheid en zoekmachine-optimalisatie van de uiting. Denk bijvoorbeeld aan:

Artikelen

Artikelen (oftewel blogs) zijn nog steeds een hele goede vorm van content. Ze zijn makkelijk te optimaliseren voor zoekmachines, en je kunt er een heleboel informatie in kwijt. Toch kan het lastig zijn om een goed artikel te schrijven. Het kost tijd, vereist research en moet goed leesbaar zijn. Ik kan je daarmee helpen. Ik kan een pakkend artikel voor je schrijven dat je kunt inzetten op je website, blog of voor in je whitepaper. Voorbeelden van mijn artikelen en blogs vind je op Frankwatching, videocommunicatie.nl of hier, op mijn blog.

Nieuwsbrief

E-mailmarketing is ook een populaire vorm van contentmarketing. Met e-mailmarketing kun je meer halen uit je bestaande groep klanten, tegen lage kosten. Ik kan een wekelijkse, maandelijkse of nieuwsbrief voor je schrijven en vormgeven in de huisstijl van jouw organisatie. Met korte, pakkende en inhoudelijk interessante inhoud spreek ik je bestaande klantenbestand aan en zet ze aan tot nieuwe conversies. Zie voorbeelden van mijn nieuwsbrieven bij Chef Confit of SterkWater.

Creatieve content

Naast tekst kan ik je helpen met andere vormen content, zoals videoproductie. Ik plan, schrijf en produceer videocontent over jouw product, dienst of idee. Bijvoorbeeld deze video die ik maakte over de Boekenweek voor Jongeren, of deze (1, 2, 3) video’s die ik heb geproduceerd en gemonteerd voor Chef Confit. Naast long form videocontent kun je denken aan: podcastproductie, TikToks (of Instagram Reels) en meer.

Voor hulp met social media content, kijk hier. Heb je hulp nodig met het maken van een soort content dat hier niet wordt genoemd? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.  

TL;DR: Ik kan je helpen met het schrijven van content. Wil je opties bespreken? Neem contact met me op!